Lift vervanging

Elke lift vervanging is anders. Wij van 010liftservice vinden het belangrijk dat liften optimaal aansluiten bij de gebruikersbehoeften en bieden daarom een geheel vrijblijvende liftinspectie aan bij uw op locatie door een van onze liftspecialisten.

Vrijblijvende liftinspectie aanvragen    Vrijblijvend contact opnemen

Lift vervanging, renoveren of moderniseren:

Bij een lift vervanging vervangen we de oude lift in zijn geheel door een nieuwe lift. Als we een lift moderniseren of renoveren, dan vervangen of moderniseren we bepaalde lift onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van een intercomsysteem of het vernieuwen van het kooi-interieur. Zo zorgen we ervoor dat de huidige lift weer up to date is. Het is dus niet altijd nodig om een compleet nieuwe lift te laten plaatsen.

Veel denken dat de goedkoopste lift ook het meest voordelig is.  Indien je elke 10 a 12 jaar de lift moet vervangen, is dit op meerdere niveaus niet aan te raden.

Technisch verouderd

Het kan zijn dat de liftinstallatie technisch niet meer van deze tijd is. Het kost dan meer om de lift te onderhouden en ook het energieverbruik is dan hoger. Om geld te besparen op onderhoud moet de lift, of onderdelen daarvan, vervangen worden. We merken dat door slecht onderhoud er vaak technische mankementen ontstaan. Dit is onnodig, omdat de levensduur van een lift drastisch achteruit gaat.

Wijziging doel van gebouw

Een andere goede reden om een lift te vervangen, is als de lift niet meer past bij wat de gebruikers nodig hebben. Een kantoorgebouw dat wordt omgebouwd tot zorginstelling bijvoorbeeld. Dan moet de lift worden aangepast zodat er ook bedden in de lift passen. Dit zien we steeds vaker, omdat gebruikersbehoeften veranderen doordat er meer geïnvesteerd wordt in gebouwen.

Vervanging tijdens onderhoud

Zo zijn er vaker storingen en moet er meer vervangen worden tijdens een onderhoudssessie. Ook kan de lift meer trillen of meer geluid maken. Of verbruikt de lift meer energie. Het verschilt per merk en type wanneer de lift moet worden vervangen. liften van 010liftservice gaan minimaal 25 jaar mee. Maar er zijn ook liften van een hoop andere merken die al na 10 a 12 jaar vervangen moeten worden.

Iedere klant heeft bij ons een vast contactpersoon. Communicatielijnen houden we kort en zijn transparant in alles wat we doen.