Heeft u te maken met een liftstoring en bent u op zoek naar een vakkundig liftbedrijf dat u hierbij kunt helpen?

Wij zijn al jaren de expert op het gebied van liftonderhoud, liftinstallatie en liftonderhoud. Daarnaast bieden wij onze klanten een complete liftservice. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.

lift-010liftservice

lift-010liftservice

Heeft uw lift geen soepele, automatisch-bewegende deuren? Stopt de lift niet gelijk met de vloer van de verdieping?

Meest voorkomende liftstoring

De meeste liftstoringen worden veroorzaakt door de liftdeuren, met name de schuivende liftdeuren. Dit is verklaarbaar omdat de liftdeuren veel worden gebruikt, het makkelijkst te raken zijn door gebruikers bij in- en uitstappen en daarmee makkelijker voor problemen zorgen. De deuren van de lift werken grotendeels mechanisch en zijn daardoor slijt gevoelig. Daarnaast worden de liftdeuren door de gebruiker ook geregeld niet juist gebruikt. Gebruikers rijden er bijvoorbeeld tegen aan met bijvoorbeeld een rolstoel/rollator of men houdt de deuren geforceerd open tijdens een verhuizing. Als dit regelmatig gebeurd kunnen de deuren ontregeld raken waardoor de lift in storing komt te staan.

Liftdeuren

Liften hebben vaak meervoudige schuifdeuren: zowel de schacht deuren als de cabinedeuren. De schacht deuren ziet men van buitenaf op de etage. Deze deuren zorgen ervoor dat de liftschacht gesloten blijft als de lift gaat rijden. De cabinedeur sluit de liftcabine af tijdens de rit. Woonhuis liften en oudere liften zijn vaak uitsluitend voorzien van draaideuren welke handmatig  of automatisch kunnen worden geopend als de lift op de verdieping is aangekomen.

Liftdeur beveiliging

Oudere liften zijn vaak uitgerust met uitsluitend een enkele fotocel beveiliging. De cel detecteert op één punt of er een persoon of voorwerp in de deuropening van de lift staat. Zodra iemand in of uit de lift is gestapt dan sluiten de deuren automatisch. Aangezien de fotocel op slechts één punt meet blijkt deze beveiliging vaak onvoldoende te zijn. Mensen met een rollator ervaren problemen met de enkele fotocel beveiliging. Wij adviseren altijd de fotocel te laten vervangen door een sensor-lijst. Dit is een veel veiligere optie. Waar een fotocel alleen op ongeveer een halve meter hoogte van de cabinevloer iets of iemand waarneemt, doet een sensor-lijst dit over vrijwel de gehele deuropening.

Hier een aantal tips wat u er zelf aan kunt doen?

U kunt beginnen met de drempels leeg en schoon te houden, dit scheelt in slijtage van de deursloffen en onnodige storingen.

– Houd de sensorlijst schoon van stof d.m.v. een radiator kwast er regelmatig langs te halen.
– Met verhuizen sensorlijst of sensorlijst afplakken op de etage met een post-it i.p.v. je voet tussen de deuren te houden. (vergeet deze post-it niet weg te halen, na gebruik)

De complete lift deuren gaan tussen de 15 en 25 jaar mee. Afhankelijk van het gebruik adviseren wij de deuronderdelen, zoals deurrollen, contacten, -snaren ed. preventief te vervangen tussen de 5 en 10 jaar of wanneer eerder te grote slijtage wordt waargenomen. Wij spreken dan van een deurrevisie. Door het preventief uit laten uitvoeren van een deurrevisie voorkomt u onnodig veel storingen en dus ergernis. De kosten van een revisie voor uw lift rekenen wij graag op verzoek voor u uit.

Regelmatig onderhoud voorkomt een liftstoring

Met regelmatig onderhoud aan uw lift, kunt u de veiligheid en zekerheid waarborgen. Wanneer u ons inschakelt voor liftonderhoud, komt onze liftmonteur langs om uw hele installatie te inspecteren. Hij kijkt of uw lift nog voldoet aan de wettelijk gestelde ARBO-eisen. Wanneer hij tegen eventuele kleine en beginnende problemen aanloopt, lost hij die direct voor u op.

Kiest u voor eenmalig of regelmatig onderhoud?

Wanneer u behoefte heeft aan liftonderhoud op reguliere basis, kunt u een servicecontract afsluiten met 010liftservice. Zo kunt u storingen in de toekomst voorkomen. Meer weten over dit servicecontract? Neem dan contact met ons.

Contact aanvraag 010Liftservicebg-slider-2

Volgt u on al op LinkedIn? 010Liftservice